70 dni potovanja v neznano


Irian Jaya – ljubezen na prvi pogled
25.04.2009, 00:54
Zapisano pod: nekategorizirano

Evo pa sem tu. Mic se že hudo hudi name, ker še nisem prispevala k najinemu blogu ampak..jah bliža se maj, ptički že veselo pojejo, jaz pa tudi.. s cimrama tekam naokoli, da že skorajda ne vem več kje se me glava drži, noči pa so tudi že tako lepe, da bi jih bilo škoda prespati. =)  ne..ne morem reči, da ne razmišljam o potovanju. Z mislimi sem ves čas pri njem. Samo malo nalašč želim stvari pustiti na miru…pol leta nazaj sem ure in ure presedela za računalnikom in se navduševala nad destinacijo, sedaj pa enostavno želim malo pozabiti, kako lepo je tam .. Rada bi samo spakirala svoj nahrbtnik in se prepustila toku dogajanja..brez načrtov, brez želja.. in prav vesela sem, da je te stvari mic malo bolj resno vzel v svoje roke! =)

Moj način pisanja je malce drugačen…ne pišem za vas, preko bloga vas ne želim informirati..namenjen je meni, izlivanju mojih misli in občutkov..med branjem bloga ga lahko mirno izpustite..

Ko sem bila še majhna deklica, so mi bile želje in cilji povsem jasni…spomnim se vodnega parka. Imel je ogromen črn tobogan. Seveda sem se spustila po njem.  Gledala sem starejše ljudi, kako le stojijo pod njim in ga nemo opazujejo. Pa sem si mislila, kako so ti ljudje dolgočasni, najboljših stvari ne preizkusijo. Obljubila sem si, da jaz nikoli ne bom takšna! Nekaj let kasneje sem prišla ponovno tja..bila sem na vseh stvareh razen na črnem toboganu..razlog ni bil v pomanjkanju časa..

Večkrat razmišljam o svojem življenju.. nekaj mi je povsem jasno – življenje hočem živeti! Želim izkoristiti to, kar mi življenje ponuja, kar mi daje narava. Lahko smo ponosni na stvari, ki jih je storila človeška roka, ampak naj se sami sebi zdimo še tako vsemogočni, ne bomo narave nikoli presegli. Je kraljica sveta in zato se jaz obračam k njej. Prednost dajem življenju samemu, njegovemu tihemu bogastvu, pristnosti, nedolžnosti, čistosti. Danes znajo to ceniti in tako živeti samo še živali in pa kanček tistih, za večino “primitivnih” ljudi.. ne, niti malo niso primitivni, so le mnogo pametnejši in iskrenejši od nas!

Tudi sama sem imela že mnogo želja, ki sem jih skorajda nezavedno pozabila ali pa potisnila nekam v ozadje.. poslušala sem druge in pozabljala nase..pa me je hvalabogu še pravi čas srečala pamet in me vrnila nazaj v tisti, za nekatere “otroški” svet, kjer se mi ponovno nobena želja ne zdi več neuresničljiva! Veliko sem se naučila od naše psičke..s trmastim vztrajanjem pri svojem in želji po doseganju zamišljenega, premaguje in doseže nepredstavljivo. Mic mi je nedavno podaril knjigo, v katero sam pišeš..napišeš svoje želje, da jih ne pozabiš ampak da jim slediš. .. na koncu pa še blagoslov moje mame, ko sem ji povedala kam odhajam..ne ni jokala in ni mi prepovedovala..samo objela je mojo glavico in rekla : ”tejdi, kjer je želja, je tudi pot!” in tega se povsem držim! Oči pa itak, da sploh ne omenjam.. tako navdušen da greva, da se mi včasih zdi, da naju bo on sam pričakal tam doli. =)

Kako sem pravzaprav prišla do Irian Jaye.. še kot otrok sem bila na Šerugovi predstavitvi potovanj. Takrat sem ugotovila, kje moja duša resnično živi. Pa sem zdaj ponovno brskala po njegovi strani.. Irian Jaya je bila kot ljubezen na prvi pogled. In sem mu pisala. Čisto iz radovednosti, brez večjih pričakovanj. Zvone me je kar na lepem poklical in me povabil na špricar. Z veseljem sem sprejela povabilo.. po najinemu srečanju ni bilo več dvoma. Irian Jaya je postala edina možna destinacija. S puncami, s katerimi smo leto nazaj skupaj potovale po Vietnamu, smo se dobile na klepetu, kjer sem jim povedala za irian. Bila sem prepričana, da ne bodo hotele z mano, a so bile vse navdušene. Žal smo kasneje ugotovile, da so naša pričakovanja in želje različne in da jih ne bomo mogle uskladiti. Bila sem žalostna in na pol odločena, da grem na pot pač sama (saj nisem mislila resno). Takrat mi je zazvonil telefon in na drugi strani je bil mic. Malo sem mu potožila, ko je kar naenkrat rekel :”tedi, js grem s tabo. To je bila tvoja največja želja in ne moreš zdaj kar naenkrat pa ne it.” Govoril je tako prepričljivo, da sem mu celo verjela..ali pa je bila samo želja tako velika, da sem mu hotela verjeti?.. Veliko sem že potovala in vedno sem si želela, da bi kakšno pot delila z njim..pa sem po sedmih letih tihega prepričevanja kar malo obupala..še za rojstni dan mi je kupil prašička, na katerem je pisalo “za TVOJE najdaljše potovanje”. No, zdaj sem imela v trenutku oboje – irian jayo in njega.. kasneje mi je priznal da tisti trenutek še ni mislil tako resno =)

In zdaj sva tu..mesec dni stran od odhoda. Čeprav se trudiva, da bi v načrtovanju naredila čim manj napak, pa sva prvo največjo napako storila že na začetku – kupila sva povratne karte! =) pa ne zato, ker se bojiva, da bi naju pojedli.. saj ne bi bilo tako slabo, ko bi se obračala na ognju in si zraven pela “pa tako lep dan je bil, preveč lep za smrt”.. samo vsak dan nama je bolj jasno, da bova vsaj delček srca pustila pri tistih čudovitih plemenskih ljudeh..

Tadeja

  • Share/Bookmark3 komentarjev
Komentiraj

jokam …

avtor: mic 25.04.2009 @ 14:09

… odkar je Mitja objavil tale blog, ga imam med zaznamki, in moram vama povedati, da sem srečna za vaju! srečna, ker sledita svojim sanjam, ker dajeta smisel nesmiselnemu in ker s svojimi besedami in dejanji dokazujeta da sta velika, močna in spoštovanja vredna…četudi vaju ´pojejo´ bosta verjetno najžlahtnejša začimba kar so jih kdaj okusili. in hočem da vesta da sem ena izmed tistih, ki vaju podpiram in spremljam, držim palce, posredujem informacije, spremljam dogodke, molim, navijam in obožujem vajino početje.
naj se vama pot odpre v vsej veličastnosti ki jo pričakujeta!!
rada vaju imam. niki

avtor: nika 5.05.2009 @ 22:17

nikec

zlata si. kot vedno od vedno :)

avtor: irianjaya 7.05.2009 @ 20:02Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !