70 dni potovanja v neznano


Lekcija no. 1 (odgovor na “Kje je Ben”)
11.06.2009, 13:42
Zapisano pod: nekategorizirano

Morda vam ni blo jasno, kaj pomeni vcerajsnji naslov Kje je ben. Bilo je tako. Po super dnevu, ki smo ga zaceli s srfanjem, nadaljevali na kosilu, nato pa se odpravili v Green Canyon se je zacelo vse skupaj malce megliti. Green Canyon (prejsnji post, cetrta slika) lahko obisces samo z ladjico, zato sva s tedi najela eno plovilce, zanj placala 75000 rp, Ben pa se je voznji odpovedal, saj se “boji ladjic, ki se majejo”.

Prav, sva rekla. Bili smo itak z dvema motorjema, tako, da se je Ben lahko opeljal, kot je dejal, po rjavi sladkor v sosednjo vas. Prijetna voznja po kanjonu je hitro minila in ura je bila kmalu 4. cas, ko smo bili dogovorjeni z benom. Ker ga se ni bilo na obali sva si privoscila se coca-colo (vedno ko jo kupiva nama je bad, ker dajema kes multinacionalki, ampak res pase) in se vsedla na klopco.

Cakava, cakava, cakava. UIra je 17.05 in ker morava motor vrniti ob 18h se opdravima proti domu. Benu napiseva sporocilo, da sva sla in da naj pride za nama.

Ura je 6. Ura je 7. Ura je 8. Ura je 9. Bena od nikoder. Previdno zadevo razloziva domacinom, ki se samo na siroko nasmejijo in recejo: “too much arak.” Prav, mogoce je, ampak ne, nekaj ne stima. Lastnica motorja od Bena je ze cisto panicna.

Odlociva se da pocakava do jutra. Zbudi naju pokvarjen petelin, odvihrava do Benove sobe…njega nikjer. Lastnica in sedem domacinov jeznih, zaskrblejnih, razocaranih. Ben je zbezal z motorjem. Nihce ne ve kam. V sobi ni pustil nicesar, prenocisca ni placal, tudi njegovega piknika ne (naredil ga je ze svoj prvi dan, da si je pridobil zaupanje). Kaj sele motorja. Tega bo sedaj menda prodal za med 1.500.000 in 2.000.000 rp. Koliko bo kaj dobil za najin fotoaprat, ki je ostal v predalu pod sedezem? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Obenem mu svaka cast, po drugi strani pa bi ga najraje na gobec. Sori, res je.

Dobila sva svojo prvo lekcijo. Prevec sva zaupljiva. Danes ne bo fotk. Iz solidarnosti.

p.s. odtujil je moj fotic in ne tadejinega, tako da boljsega se vedno imava.

  • Share/Bookmark11 komentarjev
Komentiraj

sma ze par stvari pojerbala po njih… haha sam wc papirja pa res ne uporabljama vec, mic ze tudi malo riga, jema z rokami ami ami ami(aja to itak ni nc novga za mene ), pa lepo se ze kej zmenma po njihovo – beri mic..

pa nardila boma facebook stran..kje je ben..za vse tiste, ki jih je ze kdaj nategnu. prebrisano in elegantno =)

zdej gremo pa micov trebuscek zdravit

aja pa danes sma v super sobici, predvsem nama jo je ponudil tako pijan lastnik, da je komaj stal pred nama, mi2 pa umirala od smeha. dobite ju3 slikco od njega. ce bo prezivel. pa dala bi vam tut slikce od najinega super srfanja sam jih ma ben..te pa se ostalih 200 =)

avtor: irianjaya 11.06.2009 @ 14:12

Hej!

Upam, da se bota v prihodnje vzdržala “obdarovanja” domačinov s svojo opremo in pripomočki. Sicer me pa sploh nista presenetla, da je nekaj zginlo. Sam vprašanje časa je blo, kdaj se bo to zgodilo:) pazita na preostali fotoaparat, mobitele, potne liste in denar, da se ne bo ponovil kak Ben ali vietnamska Sapa. lp

avtor: simona 11.06.2009 @ 15:21

Še neki sem pozabla… A res pojeta vse kar vidita, da mata kr naprej neke prebavne motnje? Js že pakiram “anti-driska” tablete:) :) :)

avtor: simona 11.06.2009 @ 15:24

Ej, prav čakala sem na tole. Tk sumljivo mi je blo, da bi nekdo postal tk z veseljem vajin prijatelj in vaju vozu okrog v zameno za nic oz. bele zobe :D Dobr sta zacela, ce bo slo tk naprej, vama mogoce se celo uresnici zelja: ostati za dlje v Indoneziji :D (ce slucajno ostaneta se brez kart, potnih listov itd.).. Dej, pazita se!

avtor: indonezija7 11.06.2009 @ 16:11

prsti so že na tipkovnici,v vsakem je veliko vprašanj.Kje naj začnem? Mic,kje je sonček? Ni sončka,ni Mica.Ne bom morila,ne spraševala,uživam ob branju in se veselim z vama.RADA VAJU IMAM IN ZELO VAJU POGREŠAM.Uživaaajtaaa.Če rabita varstvo…prihajam,če rabita dinarčke-prihaja ata Mišo..ha-ha.Fotke so čudovite.Pošljita mi eno za mojo dušo.Saj vesta,kaj si želim videti? p.s.kapa bi ti lepo pristajala,sonček ne bi cvrl možgančke…ha.ha.objem obema od M2

avtor: Mami 11.06.2009 @ 16:13

To pa res ni lepo od njega! Pa tako zahrbtno… Meni se je vedno zdel super fant. Bom rekel Mirjam, naj reče Jerneji, naj ga nazmerja (Benota), kolikor se da… Vati

avtor: Vati 11.06.2009 @ 17:03

Uaaa, vama dogaja… jaz pa tolko glih da ne odštevam minut do našega odhoda. :D
Pazita na svoje stvari pa nase!! Morem pa rečt, da pa nam koristne lekcije dajeta – na kaj moremo pazit. :D HVALA!

avtor: Simona 11.06.2009 @ 21:42

Hi! Glede na to, da velja za najboljšo fotografijo še vedno tista, ki si jo zamudil narediti ali si jo naredil, pa si jo izgubil, verjamem, da bolj kot za ukradenim fotoaparatom žalujeta za fotkami, ki bodo ostale za vaju in za nas neponovljive. Ker sta pa svoje popotovanje po Indoneziji šele dobro začela, se vama nedvomno obeta še nešteto priložnosti za podobne in vsebinsko nemara še bolj izpovedne posnetke s fotoaparatom, ki vama ga do tega trenutka še niso (?) ukradli… Zato kar pogumno (beri: še bolj previdno!) naprej.
Glede na – ne bodi ga treba – Benota pa: Mirjam je rekla, da je rekla Jerneji, naj reče Benotu, da veliki in pridni fantki, poleg tega da ne lulajo in ne kakajo več v pleničke, NE kradejo motorjev in NE kradejo fotoaparatov, pa ji je rekla Jerneja, da je rekla Benotu, da veliki in pridni…, na kar jo je Beno grdo pogledal in ji rekel, da Jerneja ni njegov starejši brat Samo in da jo zato ni dolžan ubogati, na kar je zgrabil fotoaparat, si nataknil čelado, se usedel na motor in se odpeljal… v trgovino po sladkor. Seveda sem na to takoj odreagiral, ponovno rekel Mirjam, naj reče Jerneji, naj reče Samotu, da naj reče svojemu mlajšemu bratu Benotu, da veliki in pridni…
Vati

avtor: Vati 12.06.2009 @ 11:27

ehhehe :) hvala za podporo. Mah, ja. fotko so ers sle, ampak glede na to, da tadeja pravi, da naju je imel ben rad in da naju ni zanalasc ukardel ( je fotic ostal po nesreci v predalu pod sedezem motorja. kar je dejansko ers mogoce) bova pisala benu naj nama posljue vsaj foptke ali pa jih nalozi nekam.

mami, cau. Si se le opogumla. Ne rabiva varstva, niti dinarckov. bom pa verjetno rabu en dunajski snicl, in riz tokrat izjemoma le kot prilogo in kot glavno jed.

:)

avtor: irianjaya 13.06.2009 @ 07:22

nevenka

Ljudje so res z vsemi žavbami namazani, preveč zaupljivosti se najbrž res lahko maščuje.
Preveč previdnosti te pa lahko prikrajša.
Torej lepo po sredini.

avtor: nevenka 13.06.2009 @ 08:07

:) svašta. Tale Ben mi prav simpatično deluje, čeprav vaju je mal okol prnesu. Čist zabavna izkušnja sklepam. Lepo se imejta.
Pozdrav iz Mostarja!

avtor: Izi 15.06.2009 @ 13:36Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !