70 dni potovanja v neznano


Po nesreci srecna!
16.06.2009, 13:03
Zapisano pod: nekategorizirano

Surabaya ni bila za naju. Da sva obcutila to, je krivih veliko stvari (lakota, brez tusa ze tri dni, drag hotel, zapuscena cetrt v kateri sva zivela in zelo malo casa za raziskovanje). Naju je pa toliko topleje sprejel otok na severovzhodu Jave. Madura. 4 mio prebivalcev, eno vecje mesto in vec manjsih. Ribiski otok, znan po svojih “bull races” in lepih zenskah (lepota je relativna).

“Bog zivi vas Slovenke,
prelepe zlahtne rozice.
Ni take je mladenke,
kot nase je krvi dekle!.”

3631563317_77b091457d.jpg?v=0

Na trajektu (ja, ze najino recimo 10 prevozno sredstvo) sta k nama pristopila dva mladenica. Kasneje sva izvedela, da sta seveda porocena in oba starejsa od naju. Povedala sta nama, da studirata in da jima je lepo, ce se lahko pogovarjata s nekom anlgesko. Saj jima je kar slo. Za razliko od velike vecine ostalih sta razumela vprasalnice in stevilke. Ker sva sla na otok popolnoma na blef sva takoj sprejela pomoc Latifa, ki se je ponudil, da gre z nama v taksi in do hotela.

3631563333_79683a5c6d.jpg?v=0

Hotel. Nic kaj prevec omembe vredno, nama je pa polepsalo potovanje povabilo Latifa k njim domov. V hiso njegove zene in njene druzine. BTW, ko sva sla na potovanje sva napisala listo zelja, kaj zelima doziveti in vecer pri domacinih je bila ena izmed prioritet.

Po popoldanskem spancu… Popravek. Med popoldanskim spancem (jst zunaj na neki mizi, tadejka pa v sobi) naju je zbudil Latif in nama povedal, da nas pred hotelom caka njegova zena. (op. a. OK, zakaj hudica je ne povabis noter?)

Ko smo prispeli k njim je izgledalo vse skupaj kot nekaksen prazniki. Najprej smo sedeli zunaj na … terasi (?). Mama, tasca od Latifa nama je takoj postregla z jabolkami in grozdjem. Njim so to eksoticni sadezi, v trgovini najdrazji. Kaksen mango, banane ali ananas?!! Mah. To je za reveze. Japke in grozdje. To je to. Pa keksi. Masleni. Hihihihi …

3631563315_748a9d22d1.jpg?v=0

Ko je bila ura 5, je bil seveda cas za… Naute verjeli. MOTO GP. Latif navija za Lorenza in sveda smo vsi sedeli na tleh pred mini TV-jem s super ultra mega HD sliko in gledali modele, ki se brezciljno sucejo v krogu (se opravicujem, ampak nisem ravno ljubitelj tovrstnih sportov).

Pojma nimam kdo je zmagal na koncu, ker je vmes Latifova sestra narocila Latifovi zeni naj skoci nekam in prinese sate. Sate so taksni mini raznjici kamor obesijo verjetno vse kurje ostanek iz ulice. Vecerja je bila na mizi. Na tleh. Riz in sate. Bilo je dobro, ceprav je vsak malce manj specen koscek kokoske sel tezko po grlu. Sele dobro smo zaceli jesti, so se na mizi ze pojavili raki. Zal niso bili kaj prida. Saj ne da sva zbircna, ampak mrzli raki, nekaj dni stari niso za naju. Sva se potrudila in vsak pojedla enega, ampak to je bilo pa to. Vecerja nama je vsekakor ostala bolj kot po hrani v najlepsem spominu po super druzbi, neverjetni odprtosti ljudi, nasmehih in novih prijateljih, ki tadeji zdej posiljajo SMSe naj prideva nazaj (jst sem vsem poturil njeno cifro … hihihi … vragec :)

Danes sva v Semenepu. Mestu cisto na vzhodu otoka. Skoraj nad Balijem. Mestece je kot iz pravljice. Vse je pomanjsano. Imajo lunapark. Ampak brez elektrike in zato imajo vse prilagojeno tako, da stari strici gonijo pedala in potem se stvari sucejo in pojejo in zvrgolijo … Cist noro, cist lepo. samo sediva (, jeva) in gledava.

3631563325_e3cd9979da.jpg?v=0

Pocasi moliva Sveti angel za na Papuo.

  • Share/Bookmark8 komentarjev
Komentiraj

Torej za ans surabaya odpade :D Sam ko sem prebrala naslov, sem pa spet misla, da vaju je kdo okol prnesu.. :D
Enjoy

avtor: mirjam 16.06.2009 @ 13:13

Sem glih prebrala tvoj komentar, tadeja. Me bomo verjetno sle najprej proti baliju, pol na irian, pol pa sulawezi za konec. Kaj bomo gledale pa trenutno se pojma nimamo. Za treking smo se menle, da bi sle mogoc 2x po 5 dni, tk ko je mic predlagal. Bolj racunamo na to, da bomo se sproti odlocale. Oz. zadnje dni predno gremo na potovanje. Bo pa en moj sosolc na baliju takrat ko mi s klapo 14 folka, grejo srfat :D

avtor: mirjam 16.06.2009 @ 13:18

good plan!

avtor: irianjaya 16.06.2009 @ 13:52

nevenka

Oh, kaj vidim, rumene lubenice? Sta jih kaj poiskusila, so podobne rdečim? Ali so bolj podobne dinijam?

avtor: nevenka 16.06.2009 @ 14:11

sej tale hrana je videt kar užitna aja Mirjam če pa slućajn Bena srečaš naj pa Micu vrne fotoaparat

avtor: Slavica 16.06.2009 @ 16:51

Lunapark na pedala? Nujno prnest! Jaka bo pa gonu!

avtor: jaka 16.06.2009 @ 22:01

:)

avtor: irianjaya 17.06.2009 @ 15:36

nevenka. rumenelubenice so ubistvu lubelone. mesanica med melono in lubenico :) tadejkin ocitno nov najljubsi sadez, saj je rekla, da je boljsa kot lubenica.

danes pa sva si privoscila se eno melono. Je bla znotraj zelena. ampak res dobra :)

ej tle je boljs ko v umagu :) :) :) :)

avtor: irianjaya 17.06.2009 @ 15:39Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !