70 dni potovanja v neznano


Kopi Luwak aka “tista tadraga kava”
5.08.2009, 09:52
Zapisano pod: nekategorizirano

Vsakdo je ze ujel. Vsaj s kotickom usesa. To zgodbo o kavi, ki jo pojedo nekaksne zivalce, potem prebavijo in izlocijo. Neki “norci” to naberejo, zdrobijo in uporabijo kot kavo. Tako nekako smo brali. Najdrazja in najboljsa kava na svetu.

Uspelo nama je. Se eno stvar, ki sva jo dala na najin seznam sva uspesno izvedla. Nekje sredi nicesar sva nasla majhno posest, kjer nama je prijazen stric pokazal svoj botanicni vrt, nato pa naju povabil se na degustacijo pijac, ki jih napajajo njegove rastlinice. Poiskusila sva bali kavo, kakav, neko drugo super kavo, rdeci ingver, beli ingver in caj limonine trave.

Bali Kopi, Kakav, ne-vem-imena kava, rdeci ingver, beli ingver, caj limonine trave.

V ospredju z zlickama - Kopi Luwak, zadaj od desne proti levi: Bali Kopi, Kakav, ne-vem-imena kava, rdeci ingver, beli ingver, caj limonine trave.

In ker naju je tako grizlo, sva seveda poizkusila tudi to najbolj zazeljenjo in kot pravijo naredkejso (najtezke dosegljivo) pijaco na svetu – Kopi Luwak. Ker sem jst osebno (mic) precej velik ljubitelj dobre kave, tadejka pa morda malo manj, so se najina mimika in besede po prvem pozirku precej razlikovali. Saj ne, da je tale kava brezpogojno neznansko boljsa od tiste nase navadne domace turske, ampak vseeno te navdaja ob pitju prav poseben obcutek, ki se z njeno res mocno aromo in okus spremeni v pravi obred. Mislim, da se tadejka ze tudi strinja s tem, tudi ona je uzivala, ceprav morda ob oni drugi vrsti kave malce bolj :)

  • Share/Bookmark1 komentar
Komentiraj

upam da dobim kaj zaprobat in da je še boljša kot Vietnamska

avtor: Slavica 10.08.2009 @ 19:17Komentiraj
Prelomi vrstic in odstavkov so samodejni, e-poštni naslov ni nikoli prikazan, dovoljen je HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !